If you're going to San Francisco - Reisverslag uit Morro Bay, Verenigde Staten van Dudesopreis - WaarBenJij.nu If you're going to San Francisco - Reisverslag uit Morro Bay, Verenigde Staten van Dudesopreis - WaarBenJij.nu

If you're going to San Francisco

Door: The dudes

Blijf op de hoogte en volg

17 Juni 2012 | Verenigde Staten, Morro Bay

Zaterdag 16 juni

Nadat we eerst contact hadden gehad met het thuisfront zijn we vroeg vertrokken in de richting van Monterey over de beroemde highway 1. De oude knar van gisteren had ons wat tips mee gegeven van mooie plekken waar wij zeker moesten stoppen. Onze verwachtingen zouden ruimschoots overtroffen worden.

Onze eerste stop was bij het plaatsje Cambria. Dit is een klein kustplaatsje, en wij zijn dan ook naar de zee gegaan om een frisse neus te halen en wat foto's te maken (helaas kunnen wij de foto's niet posten, aangezien wij deze blog aanvullen vanaf onze telefoons). Na een klein uurtje reden we verder in de richting van Big Sur; dit is echter geen echte plaats maar meer een gebied bestaande uit state parks en stranden. Eenmaal onderweg snapten wij algauw waarom deze route zo hoog staat aangeschreven; wat een adembenemd uitzicht! Een lekker zonnetje, muziekje aan en dat met een prachtig uitzicht kortom; genieten dus!
Op een gegeven moment reden wij langs een zgn. Vista point ( uitkijkpunt) waar elephant seals te zien waren, hier hebben we een korte wandeling gemaakt. We vervolgden onze weg en werkten aan onze driving-skills. De weg veranderde in smalle kronkelwegen met aan onze linkerkant prachtige zeezichten.
Bij de Big Sur gingen we eerst naar Julia Pfeiffer Burns state park. Wederom prachtig uitzicht plus dit keer een ( kleine) waterval. Binnen de Big Sur hebben we ook nog een hike (+/- 3,2mile) gemaakt naar een mooi viewpoint.
In de namiddag kwamen wij aan bij point Lobos; de foto's zeggen genoeg. Ook dit was weer waanzinnig.

Aan het eind van de middag kwamen we aan in Monterey. Na het inchecken en even een uurtje te hebben gerust zouden we meeten met Alex en Guido, om samen te gaan eten bij Chili's.

Zondag 17 juni

Aangezien we gisteravond hadden geprobeerd onze kleren te wassen, welke uiteraard nog niet droog waren en dit een fiasco was geworden, besloten we allereerst naar een wash 'n dry te gaan.
Dit ging een stuk makkelijker en binnen no-time zaten we alweer op de weg, richting de 17-mile drive nabij Monterey. Jammer genoeg hadden we wat last van mist, wat het landschap enigszins somber deed overkomen, ook van nederland portugal op de radio werden we niet veel vrolijker. Desalniettemin hebben we toch een hoop mooie dingen gezien. Hierna zijn we doorgereden naar San Francisco. We hebben niets meer gedaan, zodat we er morgen weer vol tegen aan kunnen.

• 18 Juni 2012 - 06:19

Hij is weer mooi boys!

TJ

• 18 Juni 2012 - 06:38

Tineke:

Hallo Tom en vrienden,

Fantastisch hè, wij hebben deze route ook gereden. Leuk om jullie ervaringen te lezen!
    Hebben jullie de lonely tree nog gezien? Heel bekend haha! Toen wij daar stopten voor een foto werden we nageroepen door een stel wielrenners ''it's just a tree!!'' :-)
    Nog heel veel plezier in San Francisco!!

Groetjes, Tineke

• 18 Juni 2012 - 06:40

Mieke:

Hey Tom en friends,

Geweldig, hier lijkt het wel herfst en vanaf een herfstige Blaak met uitzicht op natgeregende Blokkenwoningen zie ik jullie zonnige foto's en reis ik in gedachten mee.
    Ben benieuwd naar de volgende fot's !

X Mieke

• 18 Juni 2012 - 13:37

Lotte:

Hoiii tom
    Het ziet er echt super mooi uit!!!
    Ik wou dat ik daar ook was!
    Hier in nederland is het weer niet bepaald lekker.
    Ik krijg helemaal zin om mee te gaan! Hebben jullie het naaar je zin?
    Ik moet nog twee weken naar school . En dan heb ik ook vakantie!
    Geniet lekker van je wereldreis, je bent nu een echt wereldreiziger!!
    Heel veel lieve groetjes van lotte xxxx die in nederland met regen zit haha

• 18 Juni 2012 - 15:59

Andre En Marja:

Weer een goed verslag hoor.
    En ook weer mooie foto's.
    We zullen hier een instructie video maken "hoe doe ik de was"
    Die zullen we dan wel mailen.
    TIP!!! Spring met kleren en al in de zee (zo gepiept).

• 18 Juni 2012 - 21:51

Anneke En Boudewijn:

Mooie foto's en vooral heerlijk om te zien hoe jullie genieten! Ziet er geweldig uit! Vanavond op Alcatraz! Jullie hebben de tour dat je daar zo lang blijft tot je kunt ontsnappen! Is 3 maanden wel genoeg? In ieder geval 's-avonds mooi uitzicht op de Golden Gate, zal wel mooie plaatjes opleveren! En dan een Bud met elkaar, sitting at the dock of the bay, watching the tide roll away,........ Have fun dudes!

• 20 Juni 2012 - 17:51

Saskia:

Hallo wereldreizigers,

Zijn jullie in Monterey ook in het sea reservaat geweest met al die byzondere visssen? Met jullie reisverslag ging ik weer terug in de tijd. Heel veel plezier in San Francisco en vergeet de Chinese buurt niet. Dat is echt een bezoekje waard als jullie tijd hebben maar kijk wel uit voor de zwervers die daar rondhangen. Eet lekkere garnalen en dergelijke in de visrestaurantjes op de havenpier.
    Geniet van de verder reis. groetjes Saskia

Verslag uit: Verenigde Staten, Morro Bay

01 September 2012

Vietnam 2 - A short holiday in a holiday

26 Augustus 2012

Vietnam

Welkom beste, lieve, aardige, sexy, charmante lezer. Je bevindt jezelf bij het dagboek van "De Dudes''. 3 dudes, metgezellen, vrienden... gaan in de zomer van 2012 een kleine wereldreis maken. Startend in het westen van de USA met een roadtrip langs de grote plaatsen en nationale parken. Een maand later landen op Sydney, Australië, om met de camper langs de oostkust naar het noorden te rijden. Hierna zetten de Dudes Bangkok op z'n kop, nemen afscheid van 1 Dude, en twee Dudes reizen verder naar Cambodja en Viëtnam. Dit wordt onvergetelijk! Veel plezier met het volgen van ons avontuur! Hoogachtend, De Dudes (Tom, Nick en Maurice)

Actief sinds 03 Juni 2012